23/11/2017 06:36
NAJNOVIJE VIJESTI

Teslić/Novosti

Teslić – Farma svinja Mirka Smiljića iz Donjeg Ruževića 

U narednom prilogu govorimo o Mirku Smiljiću iz Donjg Ruževića kod Teslića koji se 15 godina bavi svinjogojstvom. Od vrlo skromnih početaka, danas se svrstava u najveće proizvođače svinjskog mesa na prostoru teslićke opštine. Mirko Smiljić iz Donjg Ruževića kod Teslića danas važi za jednog od najvećih i kako to mnogi kažu najozbiljnijeg poljoprivrednog proizvođača na prostoru teslićke opštine. Proizvodnju ... Read More »

TESLIĆ – Upravljao autom sa 1,54 promila alkohola

 Policija iz Teslića uhapsila je lice čiji su inicijali M.S. iz ove opštine jer je upravljao putničkim motornim vozilom sa 1,54 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj. Iz policije navode da je M.S. upravljao putničkim vozilom opel u Krajiškoj ulici u Tesliću, te da je alkotestiranjem kod ovog lica utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,54 promila. ... Read More »

Izvršili provale u pet porodičnih kuća na području opštine Teslić

Policijska stanica Teslić, 16.11.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv F.A. sa područja opštine Modriča, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Teška krađa“, i protiv A.A. sa područja opštine Modriča za kojeg postoji osnov sumnje da je zajedno sa prvoprpijavljenim F.A. izvršio pet krivičnih djela „Teška krađa“. Za prijavljene F.A. i ... Read More »

Jurić ponovo u sukobu sa zakonom: Žalio se na presudu za mučenje pa se potukao

TESLIĆ – Branko Jurić (23) iz Teslića, koji je nepravosnažno osuđen da je sa sugrađaninom Arminom Jašarevićem (24) na planini Borja brutalno pretukao i mučio Bogdana Rakića (19), ponovo se ogriješio o zakon, saznaju “Nezavisne”. Naime, teslićka policija ga je prijavila Okružnom javnom tužilaštvu Doboj za učestvovanje u tuči. Osim Jurića, izvještaj je podnesen i protiv njegova dva sugrađanina, i ... Read More »

SVE SPREMNO ZA ZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA

Preduzeće “Komunalac” iz Teslića obezbijedilo je dovoljne količine posipnog materijala za održavanje puteva u zimskim uslovima. Dragan Prpoš iz preduzeća “Komunalac” kaže da je sve spremno za zimsko održavanje putne mreže. “Mehanizacija je spremna za intervenciju kada se u skladu sa očekivanim padavinama za to ukaže potreba”, rekao je Prpoš Srni. On je naveo da je ugovoren i dostavljen neophodan posipni ... Read More »

Teslić – Odbio alkotestiranje

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 14.11.2017. godine, lišili su slobode F.B. sa područja opštine Teslić, vozača koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju. Lice B.F. koje je upravljalo putničkim vozilom marke „Fiat“ je zaustavljeno i kontrolisano u ulici Aleksandra Rajkovića u Tesliću. Nakon prestanka razloga za zadržavanje F.B. je pušten na slobodu i uručen mu je prekršajni nalog za počinjeni ... Read More »

Teslić – Upravljao vozilom sa 2.21 promila

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 12.11.2017. godine, u Krajiškoj ulici u Tesliću, lišili su slobode S.S. sa područja opštine Teslić, vozača koji je u vidno alkoholisanom stanju upravljao putničkim vozilom marke „VW Golf“. Izvršenim alkotestiranjem kod lica S.S. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,21 g/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje S.S. će biti pušten na slobodu nakon čega ... Read More »

TESLIĆ: Pijan se potukao ispred ugostiteljskog objekta

TESLIĆ – Službenici Policijske stanice Teslić juče su lišili slobode M.J. iz ove opštine, nakon što se oglušio o naredbu policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira tučom i fizičkim napadom. Naime, lice M.J. je zatečeno ispred ugositeljskog objekta u Tesliću prilikom fizičkog napada na drugo lice iz Teslića. Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod lica M.J. je ... Read More »

Bez vrtićkih grupa u teslićkim naseljma Pribiniću i Đuliću

TESLIĆ – Javna predškolska ustanova “Palčić” iz Teslića nije u mogućnosti da i ove godine organizuje vrtićke grupe u prostorijama osnovnih škola u Pribiniću i Đuliću, za šta je u okviru projekta “Socijalizacija djece u ruralnim područjima” dobila saglasnost resornog ministarstva, rekla je direktor obdaništa Sandra Prpoš. Prpoševa je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da ove godine, uprkos velikoj zainteresovanosti roditelja ... Read More »

MITROVDAN: Hajdučki rastanak i doba godine kada počinje zima

Dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan, slavi se 8. novembra po novom kalendaru. Kako kažu narodna vjerovanja, uoči Mitrovdana i Đurđevdana treba da je svako kod svoje kuće, a evo i zašto. Ovaj datum se u narodu označava i kao hajdučki rastanak i doba godine kada počinje zima. Svetac koga kao krsnu slavu slave mnoge srpske porodice, ... Read More »

Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net