Održana završna konferencija projekta “Bear omladinska akademija 2022”

0
651

Završna konferencija projekta “Bear omladinska akademija 2022” održana je u Banji Vrućici  09.12.2022. godine u hotelu Kardial. Mladi iz opštine Teslić i općine Žepče krunisali su svoj rad te prezentovali svoje ideje i biznis planove.

Kroz ovaj projekat mladi su imali mnoštvo kvalitetnih aktivnosti te su prošli kroz četverodnevnu preduzetničku akademiju koja je održana na Hajdučikim vodama u septembru ove godine, zatim su učestvovali u obostranim studijskim posjetama opštini Teslić i općini Žepče. Imali su priliku da se upoznaju sa primjerima dobre prakse kao i uspješnim preduzetničim pričama koji vode upravo mladi ljudi.

Na završnoj konferenciji mladi su istakli da je učešće na ovom projektu zaista bilo korisno, da su sada više informisani i motivisani za pokretanje samostalnih biznisa, upoznali su  nove kolege iz drugih opština te im je to veoma značajno.

Moto ovog projekta: Mladi ,,BEAR“ regije rade za budućnost i prosperitet naše zemlje, bez obzira na razlike i izazove. Glavni cilj jeste da se kroz zajedničke aktivnosti dođe do dugoročnih promjena u našim zajednicama kreativnim, inovativnim i uspješnim inicijativama.

Projekat ,,BEAR omladinska akademija“  finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih američkih država, a zajednički ga realizuju Udruženje građana ,,Nešto više,“ Opština Teslić i Razvojna agencija Žepče (RAŽ).