Preporuka sveštenika iz Teslića vjernicima povodom Đurđevdana

0
1038

Preporučujemo našim vjernicima da ove godine, zbog okolnosti epidemije, svoju Krsnu slavu Đurđevdan proslave u porodičnom ambijentu sa svojim najbližim : uz upaljenu svijeću, prelomljen slavski hljeb i osvećeno slavsko koljivo, saopšteno je na zvaničnoj stranici Hrama Presvete Trojice u Tesliću. 

-Napominjemo da ne postoji, ni od koga izrečena, nikakva zabrana za slavljenje Krsne slave i svještanje slavskog koljiva. Neprijatelji Crkve i Pravoslavlja šire dezinformacije o tome i ne treba ih slušati. Slušajte glas Crkve i svoje sveštenike i slavite svoju Krsnu slavu. To vam niko, niti brani, niti može zabraniti, navodi se u saopštenju sveštenika.

Sveštenici su pojasnili u koje dane, i u kojim terminima, će se vršiti osvećenje slavskog koljiva.

-Idući u susret nastupajućem prazniku Svetog Velikomučenika Georgija ( Đurđevdana) , obavještavamo Vas da ćemo osvećenje vaših slavskih koljiva u teslićkim hramovima: Presvete Trojice i Svetog Proroka Ilije – vršiti u nedjelju ( 03. maja), ponedjeljak ( 04. maja ) i utorak ( 05. maja) u terminu od 08.00 do 18.00 časova uz stalno prisustvo sveštenika u hramovima. Takođe, na sam praznik Đurđevdan, biće služena sveta liturgija i osvećenje slavskih koljiva sa početkom u 09.00 časova, saopšteno je na zvaničnoj stranici Hrama Presvete Trojice u Tesliću.