Nešić i Bogdanić u Šnjegotini: U toku izgradnja dva mosta i rekonstrukcija dionice puta

0
887

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić posjetio je danas u Tesliću gradilište regionalnog puta Šnjegotina–Klupe, gdje je u toku izgradnja dva mosta i rekonstrukcija dionice puta u dužini od 500 metara ukupne vrijednosti milion KM.


Nešić je rekao da ga je izvođač radova, preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša, informisao da će navedeni radovi biti završeni do kraja juna, što je duplo kraće od ugovorenog roka od 180 dana.

“Na ovom dijelu saobraćajnice nalaze se dva drvena mosta koja će biti rekonstruisana, odnosno, biće napravljena dva nova čiji će raspon biti između 10 i 12 metara, a širina po šest metara kolovozne trake, te sa obje strane po 1,5 metara pješačke staze”, izjavio je Nešić novinarima.

Predviđeno je da u toku ove godine bude urađena rekonstrukcija još tri kilometra puta na ovoj dionici i izgrađena još tri mosta, rekao je Nešić.

Poslanik iz Teslića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić rekao je da će po rekonstrukciji navedene dionice biti znatno ubrzana putna komunikacija između Teslića i Banjaluke, jer će se izbjeći planinski prevoj koji je kritičan u zimskom periodu.

Prema njegovim riječima, benefite od rekonstrukcije saobraćajnice imaće i mještani jer im otvara mogućnosti ekonomskog razvoja.

iZVOR: SRNA