Teslić: Jedanaest novozaraženih, iz nadzora izašle 1.072 osobe

0
741

U Tesliću je u protekla 24 časa evidentirano 11 lica pozitivnih na virus korona, od kojih se tri nalaze u lokalnom karantinu, sedam lica u dobojskoj Bolnici, a jedno lice zaraženo je tokom rodbinske posjete, rekao je epidemiolog u teslićkom Domu zdravlja “Sveti Sava” Stojan Smiljanić.Smiljanić je novinarima rekao da je virus korona utvrđen kod tri lica koja su stigla iz inostranstva i nalaze se u karantinu u hotelu “Posavina” u Banji Vrućici, gdje su testirana sedam dana nakon dolaska.

“Tokom sedmodnevnog praćenja njihovog zdravstvenog stanja, uključujući i mjerenje tjelesne temperature, nisu imali nikakvih tegoba. Riječ je o mlađim licima koja su faktički zdrava”, izjavio je Smiljanić i naveo da su sva tri lica prebačena Studentski dom u Banjaluku.

On je rekao da je sedam novozaraženih lica, uglavnom teže oboljelih koja imaju više od 65 godina, od 16. do 24. aprila bilo hospitalizovano na Internom odjeljenju u Doboju, te da su nakon dijagnoze virusa korona prebačeni na Infektivno odjeljenje dobojske bolnice.

Prema njegovimr iječima, virus je utvrđen i kod jednog lica po osnovu rodbinskog kontakta.

Smiljanić je naveo da je do sada na području opštine Teslić evidentirano 30 slučajeva zaraze virusom korona.

Od ovog broja, 17 lica je oporavljeno i otpušteno kući sa dva uzastopna negativna testa, osam lica je hospitalizovano na Infektivnom odjeljenju Bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj, jedno lice je na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci , a četiri su smještena u republički karantin za izolaciju u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci.

Pod zdravstvenim nadzorom je 81 lice, dok je 1.072 izašlo iz nadzora.

U karantinu, koji se nalazi u hotelu “Posavina”, trenutno je smješteno 59 lica koja su doputovala iz inostranstva.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Milan Miličević rekao je da je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba ocijenjeno da se propisane preventivne mjere u najvećoj mjeri poštuju, ali da je evidentiran manji procenat kršenja policijskog časa.

Miličević je apelovao na privredne subjekte i ustanove koje rade da poštuju propisane mjere zaštite i distance tokom socijalnog kontakta.

Izvor: SRNA