POZITIVNA PRIČA: Šahovski klub Teslić djecu kroz igru uvodi u svijet šaha

0
556

Šah je sport u kojem mogu uživati sva djeca, bez obzira na dob, pol ili fizičke mogućnosti. Za šah nisu potrebna nikakva predznanja ili posebne intelektualne sposobnosti. Potrebna je dobra volja i želja za otkrivanjem nečeg novog.

Shodno tom predstavnici novoosnovanog Omladinskog šahovskog kluba Teslić boravili su u teslićkim vrtićima i djecu kroz igru uvodili u svijet šaha.

Sestre Babić Maša i Milana poznate šampionke u šahu, kroz igru i zabavu prezentovale su djeci ljepotu šaha, te zajedničkom igrom sa njima djeca su napravila svoje prve šahovske poteze.

Dijete može igrati ili razumjeti šah s već 4 ili 5 godina. Kod upoznavanja djeteta sa šahom, najvažnije ga je predstaviti kao igru. Svako će dijete istinski uživati u igri, poručuju iz šahovskog kluba Teslić. Klubu su fokus djeca i kvalitetan rad sa djecom. Dobra organizacija i posvećenost sigurno će donijeti dobre rezultate a uspješan primjer su svakako Maša i Milana.

Zahvaljujemo se vrtićima Ježeva kućica i Koko za pruženu priliku i ostvarenu saradnju, djeca su uživala a svi koji izraze želju da nastave šahovske poteze rado ćemo raditi sa njima dalje, poručuju iz kluba. Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona: 065977946.

Svi benefiti igre šaha za djecu poručuju iz Omladinskog šahovskog kluba Teslić su:

  • Šah je sport i igra za svako dijete, bez obzira na njegovo zdravlje i fizičke sposobnosti.
  • Idealan je kao priprema predškolskog djeteta za odlazak u školu jer razvija sve potrebne vještine.
  • Osim strateškog razmišljanja i koncentracije, potstiče kreativnost i maštu.
  • Odlična je vježba djetetovog strpljenja na kojem treba raditi od najranije dobi.
  • Kao i u svakoj igri i u šahu postoje pravila koje djeca trebaju naučiti poštovati kako bi obe strane uživale u partiji.
  • Uz šah, djeca imaju priliku samostalno donositi odluke i razmišljati koji će njihov idući potez u igri biti bez pomoći roditelja.
  • Pobjeda u šahu pozitivno utiče na djetetovo samopouzdanje.