Teslićki maturanti Farmacije sa prosjekom 5,00 zatvorili jedno poglavlje svog života

0
673

TESLIĆ – Dva momka i 23 djevojke. I svi su odlični. Oni su maturanti prve generacije teslićkih Farmaceutskih tehničara. Profesori ne pamte bolju generaciju i o tome bruji cijeli srednjoškolski centar. Decenijama, kažu, nije bilo razreda sa prosječnom ocjenom 5,00. Njima je to pošlo za rukom.

“Ponosna sam, ali smatram da smo svi u razredu kvalitetni učenici, vrijedni i da se ne može izdvojiti samo jedna osoba koja je najbolja”, rekla je Anđela Deronić, maturant Farmaceutskih tehničara Srednje škole “Jovan Dučić”, Teslić.

“Ja mislim da niko od nas nije siguran kako se to desilo. Jednostavno, kad nešto volite posvetite se tome. I nekako mislim da smo se svi posvetili”, rekla je Tamara Miljić, maturant Farmaceutskih tehničara Srednje škole “Jovan Dučić”, Teslić.

Osim školi i učenju, stigli su da se posvete i vannastavnim aktivnostima. A iz srednjoškolskih klupa odlaze sa pregršt znanja i sa najljepšim uspomenama. 

“Ja sam član KUD-a. Pored škole, učenja i svih školskih obaveza ipak stižem da se aktivno posvetim drugim aktivnostima”, rekla je Vanja Vasić, maturant Farmaceutskih tehničara Srednje škole “Jovan Dučić”, Teslić.

“Uopšte nije bilo teško jer sam se trudio za ono što sam htio da upišem i što me zanimalo. Ovo je bilo ekstra”, rekao je Selvedin Kamenčić, maturant Farmaceutskih tehničara Srednje škole “Jovan Dučić”, Teslić.

Ovaj razred će pamtiti i profesori i to po znanju. Kažu, raditi sa ovakvim đacima je privilegija i pravo zadovljstvo. 

“I te kako sam ponosna. Mi nismo znali šta možemo očekivati od njih jer su prva generacija Farmaceutskih tehničara u našoj školi. Pokazalo se da je to jedno kvalitetno zanimanje i da su učenici koji upisuju to zanimanje zaista sjajni”, rekla je Aleksandra Berić, razredni starješina.

“Oni su u školi i u gradu poznati kao odjeljenje sa prosjekom 5,00. Ali meni je neobično to što su oni vrijedno radili sve bez obzira što nije njihova uska struka i što nikada za četiri godine nijednu obavezu nisu odbili”, rekla je Isidora Miljić, profesor srpskog jezika i književnosti.

Sa posljednjim danom škole, maturanti su zatvorili jedno poglavlje svog života. Spremno dočekuju novo. Skoro svi, kažu, planiraju da nastave obrazovanje. Neki su zasukali rukave, i već sada, spremni su za zaposlenje.