SJEĆATE LI SE „POLITIČKE ZVIJEZDE“ IZ TESLIĆA: Konstantin Savić se opet kandidovao za izbornu trku

0
685

Konstantin Savić, magistar pravnih nauka iz Teslića, koji je svojevremeno bio kandidat za načelnika ove opštine i „zvijezda“ predizborne kampanje 2016. godine, izgleda da ponovo priželjkuje navedenu poziciju.

Nezavisni kandidat Konstantin Savić je na osmom mjestu liste kandidata za načelnika Teslića, koju je objavila Centralna izborna komisija.

Savić je postao poznat prije četiri godine tokom predizborne kampanje kada je u svom predstavljanju, između ostalog obećao da će ako bude izabran, otpustiti svu administraciju, odnosno osobe zaposlene po stranačkoj liniji.

Takođe, jedan od ciljeva koje je predstavio, jeste da, kako je rekao, “uredi” pravosuđe u RS, pa i na nivou BiH.

Nakon navedenih izjava postao je svojevrsna zvijezda političke kampanje i hit na društvenim mrežama.

Svojevremeno je najavljivao i kandidaturu za predsjednika Republike Srpske, ali ipak se to nije desilo. Tvrdio je da se zbog loklanih izbora morao i zadužiti.

– Digao sam kredit kod jedne banke u kojoj vam ne treba žirant, da pribavim potrebnih 1.000 KM da se kandidujem. 5.000 KM vam teba ako hoćete da se kandidujete za predsjednika RS, a 10.000 KM ako hoćete u Predsedništvo BiH i to nije demokratično – objasnio je tada Savić.

On je 2016. godine ostvario skroman rezultat osvojivši 507 (3,11 odsto) glasova, dok je ubjedljiv trijumf u Tesliću odnio Milan Miličević, kandidat SDS-a (55,65 odsto glasova), prenosi Mondo.