FUDBALERI MINERALA PORAŽENI U DRUGOJ KONTROLNOJ UTAKMICI

0
1199

BANJA VRUĆICA – U drugoj kontrolnoj utakmici, fudbaleri Minerala su poraženi od ekipe Usore rezultatom 4:3. Bio je to susret sa dva različita poluvremena. Iako smo na početku utakmice imali više loptu u svojim nogama , nismo uspjeli napraviti nijednu dobru priliku. Još uvijek neuigrana odbrana Minerala u prvoj poluvremenu pravila je katastrofalne greške i samo zahvaljujući Omeroviću i lošoj realizaciji protivničkih igrača nismo pretrpili pravu blamažu. Igrač ove utakmice Ervin Vehabović postigao je dva gola, te je rezultat prvog poluvremena bio 2:0 za Usoru.

Drugo poluvrijeme je bilo mnogo dinamičnije i uzbudljivije. Tek što se krenulo s centra, Vučić probija po lijevoj strani dodaje do Stojanovića koji sa deset metara smanjuje rezultat na 2:1. I kada smo očekivali preokret , ponovo je na scenu stupio Vehabović koji za samo dvije minute postiže još dva gola, te dovodi svoj tim do ubjedljive prednosti 4:1( Vehabović- Mineral 4:1).
Od tog trenutka naš tim preuzima inicijativu i već tri minute poslije , iz kornera ubacuje Stojanović na pravom mjestu je M.Popović , koji smanjuje rezultat na 4:2. Deset minuta prije kraja utakmice, Stojanović sjajnim udarcem sa 16 metara postavlja konačan rezultat utakmice. Treba još navesti, da su Stojanović i Despić pogodili stative, Despić poslije kornera glavom, a Stojanović udarcem sa vrha kaznenog prostora. U 80.minuti Đukić je dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta.

Vidljivo je da naš tim još uvijek nije spreman za drugoligaške okršaje, i da se odbrana mora popraviti ako želimo nešto više napraviti u ligi. Na ovom susretu smo nastupili bez Jotanovića i Gačića, Čovića , odavno već nema Simića i Kovačevića.

Veliki potencijal je pokazao i mladi Jelić(15), potvrdio je da je nadolazeća zvijezda našeg tima. Na današnjem susretu debitovao je i Čereković ali je rano još izvoditi zaključke o njegovom kvalitetu.

Izvor/FK Mineral …David