CNN prekida emitovanje programa u Rusiji

0
1212

NJUJORK – Američka medijska kuća CNN (Si-En-En) saopštila je da prekida emitovanje programa u Rusiji zbog nedavnih izmena zakona o masovnim medijima u toj zemlji, dok resorno rusko ministarstvo navodi da pravna regulativa ne sprečava rad stranih operatera.

Predstavnik Tarner Broudkasting sistema, ruskog ogranka kompanije u vlasništvu CNN, naveo je za rusku agenciju Tas da kompanija traga za drugim opcijama emitovanja televizije u Rusiji i nada se da će se vratiti na rusko medijsko tržište, kao i da će o svojim planovima obavestiti ruske partnere.

Prema njegovim rečima, kancelarija CNN u Moskvi radiće u rutinskom režimu.

CNN Internešenel obavestio je ruske kablovske i satelitske operatere uključujući Akado, Vimpelkom, NTV+ i drugi, koji emituju program CNN, o svom povlačenju sa ruske kablovskse mreže do kraja godine, ne navodeći razloge za to.

Pres služba ruskog ministarstva za telekomunikacije i masovne medije danas je saopštila da ruski zakoni ne ometaju rad američkog TV kanala CNN koji emituje program na ruskim kablovskim i satelitskim mrežama.

Rusko ministarstvo navodi, međutim, da strani TV kanali po novim zakonima, treba da zatraže dozvole za emitovanje programa u Rusiji i dodaje da se zalaže za to da ruski građani imaju pristup različitim izvorima informacija, uključujući i strane, navodi Tas.

Tanjug