Putin i Obama ponovo razgovarali u Pekingu

0
945

Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Barak Obama kratko su sinoć razgovarali na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Pekingu, izjavio je danas Putinov portparol Dmitrij Peskov, što je drugi put za samo nekoliko sati da su dvojica lidera imali međusobni kontakt.


Putin je iskoristio priliku koja se ukazala nakon prvog radnog sastanka u sklopu samita APEC da razgovara sa Obamom, rekao je Peskov, a prenijela agencija Tass.

Nakon sastanka, lideri APEC-a su krenuli na podijum radi zajedničkog slikanja, a Putin i Obama su iskoristili tu priliku da kratko popričaju.

Čak i nakon što su se namjestili za slikanje, svjetski lideri su morali da pričekaju nekoliko minuta dok im se ne pridruže Putin i Obama, koji su hodajući pričali.

Nešto ranije tokom jučerašnjeg dana su se dvojica lidera pozdravili na marginama samita, ali tada nije bilo prilike za ozbiljniji razgovor među njima, istakao je Peskov.

On je naveo da su se Putin i Obama pozdravili i razmijenili nekoliko riječi, kao i da oba predsjednika vjeruju kako će u narednih nekoliko dana imati priliku za kratak razgovor.

Ruski mediji navode da tema tog prvog razgovora, koji je trajao oko pet minuta, nije poznata, ali da je pretpostavka da su razmijenili stavove povodom ukrajinske krize.

Izvor/Agencije