Vlada RS mijenja uredbu: Za korišćenje turističkog vaučera biće dovoljna dva noćenja

0
1484

BANjALUKA – Vlada Republike Srpke izmijeniće Uredbu o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, a izmjenom je predviđeno da jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom.

Navedeno je to u saopštenju Vlade RS i dodato da dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

– Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, jer je prema trenutno propisanim uslovima potrebno realizovati tri noćenja na destinaciji za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera – saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da pripremi izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima i da ovu uredbu uputi na razmatranje i usvajanje Kompenzacionom fondu i Vladi Republike Srpske.

– Vlada Republike Srpske kontinuirano prati uticaj štetnih posljedica pandemije virusa korona na privredu Republike Srpske i u stalnom je kontaktu sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca i udruženjem privrednika – kazali su iz Vlade.

Vlada RS je ranije donijela odluku za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM svakom punoljetnom građaninu Republike Srpske, koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

Dva korisnika su mogla iskoristi dva vaučera za minimalno četiri rezervisana noćenja.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je u utorak da su građanima do tog dana izdata 7.224 turistička vaučera.

Izvor: Glas Srpske