Teslićki dom zdravlja: Molimo sve pacijente da budu iskreni pri trijaži

0
977

Iskrenost pacijenata, to je ono što je svim zdravstvenim radnicima u ovom trenutku od izuzetnog značaja, rekao je Srđan Danilović, direktor Doma zdravlja “Sveti Sava” u Tesliću. On je naglasio da, nažalost, pacijenti nisu uvijek iskreni što zdravstvenim radnicima otežava posao u doba pandemije virusom korona.

-Da bismo mogli pomoći svim našim pacijentima, neophodno je da imamo na raspolaganju naše medicinske radnike koji su zdravi i spremni da daju sve od sebe u borbi protiv epidemije virusom korona. Ukoliko pacijenti nisu iskreni pri trijaži, to je teško postići. Nažalost, već se dešavalo da pacijenti nisu bili potpuno iskreni. Zbog toga su na virus korona testirani ljekar i medicinska sestra Doma zdravlja „Sveti Sava“. Njihovi testovi su negativni, ali i dalje su u kućnoj izolaciji, rekao je Danilović.

Iz doma zdravlja poručuju da je nedopustivo da se ovakav slučaj ponovi, jer je, kako kažu, svaki zdravstveni radnik u teslićkom domu zdravlja veoma bitan kako bi sve funkcionisalo bez problema.

-U svakom trenutku, naši medicinski radnici su tu za Vas i dobićete kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Ali, ovo je trenutak kada i Vi možete zaštiti njih. Zbog toga, još jednom apelujemo, molimo sve naše pacijente, budite iskreni pri trijaži. Samo tako, svi zajedno, možemo izaći kao pobjednici iz ove borbe sa epidemijom virusa korona, saopšteno je iz teslićkog doma zdravlja.