Nova naredba u Tesliću koja traje do 30. marta

0
1302

Štab za vanredne situacije opštine Tesliću danas je propisao naredbu o zabrani svih javnih okupljanja, te rada svih ugostiteljskih objekata, trgovina, svadbenih salona, fitnes-centara, bazena, velnesa, dječijih igraonica, pijaca, privatnih stomatoloških ambulanti, priređivača igara na sreću, sportskih organizacija.
Naredbom, koja traje do 30. marta, zabranjeno je i organizovanje sportskih takmičenja.

Ograničen je rad od 7.00 do 18.00 časova trgovinama prehrane/robe široke potrošnje, apotekama i poljoprivrednim apotekama ako se nalaze u tržnom centru, trgovinama stočne hrane.

Od 7.00 do 22.00 časova ograničen je rad trgovinskim objektima i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i to isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda.

Rad u ovim objektima podrazumijeva ograničen broj ljudi koji istovremeno mogu biti u zatvorenom prodajnom prostoru, ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje metar, omogućiti brz protok kupaca, brz izlazak iz objekata i mjere dezinfekcije i pojačane higijene.

Javnoj kuhinji dozvoljen je rad preko šaltera, bez usluživanja/posluživanja u objektima.

Dostava životnih namirnica dozvoljena je od 7.00 do 18.00 časova za subjekte koji su registrovani isključivo za ketering, bez ulaska korisnika u objekat, uz maksimalne mjere higijene i bezbjednosti.

Hoteli, moteli i hosteli mogu pružati usluge samo za svoje goste.

Benzinske pumpe i plinske pumpne stanice rade bez ograničenja kada je riječ o prodaji goriva, drugih naftnih derivata i plina, dok je rad ograničen od 7.00 do 18.00 časova za dio u kojem je smješten prodajni objekat.

Apoteke i poljoprivredne apoteke rade bez promjene radnog vremena, uz preduzimanje sanitarno-higijenskih mjera.

Izvor: SRNA