Teslić: Preventivna kampanja “Niti jedna čaša prije vožnje”

0
1198

Policijski službenici Policijske stanice Teslić zajedno sa radnicima Auto-moto društva Teslić, danas su realizovali su prevetivnu kampanju pod nazivom „Niti jedna čaša prije vožnje“.

Policijski službenici zajedno sa radnicima Auto–moto društva, su danas na gradskom trgu u Tesliću, učenicima srednjoškolskog uzrasta i zainteresovanim građanima skrenuli pažnju da prisustvo alkohola u organizmu od čak 0,5 g/kg povećava rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda za dva puta a kojom prilikom su korištene „pijane naočale“, koje simuliraju osjećaj koji stvara utjecaj alkohola u količini od preko 0,5 g/kg i preko 1,5 g/kg.

Za prvih jedanaest mjeseci na području opštine Teslić zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 680 vozača i isti su sankcionisani.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u njenoj operativnoj nadležnosti.

IZVOR: PU Doboj