Kraljevi drame, Srbija je prvak Evrope!

0
1216
U neverovatno dramatičnom finalu Evropskog prvenstva u Barseloni, vaterpolisti Srbije uspeli su da osvoje četvrtu uzastopnu, a ukupno osmu titulu prvaka Evrope savladavši domaću selekciju Španije.
Nakon regularnog dela bilo je 7:7, da bi Miloš Ćuk pogodio za 5:3 u dramatičnoj penal-seriji!
“Delfini” su krenuli dosta oprezno u meč pošto su Španci imali vetar u leđa u vidu vatrene publike u Barseloni koja im je pomogla da povedu preko Maljaraha i tako završe prvu četvrtinu.
Odmah na početku druge stiglo je izjednačenje, strelac je bio Andrija Prlainović. Nakon toga usledila je serija od dva gola Španaca.
Mogli su vaterpolisti Srbije da sa rezultatom 3:3 završe drugu četvrtinu, ali je Roča bukvalno uz poslednji zvuk sirene savladao našeg golmana Mitrovića.
Kako je meč tekao, tako su se “Delfini” oslobodili svakog pritiska i krenuli u napad. To se umalo i isplatilo pošto su izabranici Dejana Savića preokrenuli rezultat pred kraj trećeg perioda, ali su Španci ponovo u poslednjim trenucima uspeli da postignu pogodak i lepim lobom Munariza izjednačili na 6:6.
Onda kada je bilo najteže, usledilo je vođstvo pogotkom Jakšića pet i po minuta pre kraja meča. Španci su ipak izjednačili minut kasnije preko Maljaraha. Igralo se čvrsto do kraja poslednje četvrtine, pa su usledili peterci.
Prvi je šutirao Filipović i pogodio, nakon njega precizan je bio i Perone.
Drugu seriju uspešno je otvorio Prlainović, ali je i Munariz pogodio.
Aleksić je u trećoj seriji postigao pogodak, a ključni trenutak desio se kada je Mitrović skrenuo loptu Fernandezu koji je pogodio stativu.
Nakon toga, hladnokrvan i uspešan je bio Aleksić, a Larumbe je takođe zatresao mrežu.
Miloš Ćuk je bio čovek odluke nakon penala!

Sportske.net