Održana prva Konvencija mladih Teslića

0
1420

Prva Konvencija mladih Teslića održana je u organizaciji lokalnog Omladinskog kluba u ovoj opštini.

Svoj rad i kvalitet iz oblasti prirodno-tehničkih nauka, društvenog angažmana, sporta i umjetnosti, predstavilo je 12 mladih i uspješnih iz Teslića.

Mladi Teslića svestrani su i odlični ambasadori svog grada i zemlje u raznim oblastima. Ipak, nemaju često priliku da pokažu svoje kvalitete i predstave radove. Zbog toga je prva Konvencija mladih Teslića za njih itekako značajna.

“Mladi su danas zapostavljeni. Ova prilika mi je baš značajna, jer možemo da pokažemo šta znamo”, rekla je Ana Marković, učenica Srednje muzičke gimnazije u Beogradu.

Vinka Dakić, studentkinja Matematičkog fakulteta u Beogradu na Konvenciji je predstavila svoj rad. Kaže da joj je drago što učestvuje u ovako nečemu.

U Omladinskom klubu Teslić kažu ovo je prva, ali ne i posljednja Konvencija mladih iz ove opštine. Smatraju da je Konvencija vrlo značajna za promociju mladih i želja im je da postane tradicionalna.

“Ovo je prilika da se naši građani upoznaju sa ljudima, da naše društvo, naša opština čuje za te ljude”, ističe Marko Lončar, predsjednik Omladinskog kluba Teslić.

Omladinski klub Teslić je nevladina organizacija koja je osnovana u decembru 2017. godine. Najavljuju još sličnih aktivnosti kojim će ukazivati na kvalitete mladih ljudi, ali i njihove potrebe.

Rtrs