17/01/2018 19:52
NAJNOVIJE VIJESTI
Potpisan sporazum o zapošljavanju bh. državljana u Sloveniji

Potpisan sporazum o zapošljavanju bh. državljana u Sloveniji

U Sarajevu je danas potpisan Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiHi Vlade Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u Sloveniji i protokol o izmjenama i dopunama Protokola za provođenje Sporazuma, javlja TV1.

Sporazum i protokol iz oblasti zapošljavanja potpisali su ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i predstavnici Ministarstva rada, porodice, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Slovenije.

“Sporazum u oblasti zapošljavanja radnika državljana BiH i Slovenije potpisan je 22. juna 2011. godine, a izmjene su nastupile jer je Slovenija izmijenila radno zakonodavstvo, pa je to bilo neophodno. Na osnovu ovog sporazuma će naši državljani koji rade u Sloveniji, ako nisu zadovoljni, moći dati otkaz, a da ne gube radnu dozvolu, kako bi tamo ponovo mogli tražiti zaposlenje”, rekao je ministar Osmanović.

Oko 29 hiljada državljana BiH danas živi i radi u Sloveniji. Broj izdatih radnih dozvola 2016. godine bio je 3.064.

“Ovaj sporazum jamči sigurnost radnika koji rade u Sloveniji, veću pravnu i socijalnu sigurnost svih radnika i sporazum svjedoči dobru saradnju naših građana”, poručila je Anja Kopač Mrak, predstavnica Ministarstva rada, porodice, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti Slovenije.

(Vijesti.ba)

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net