21/01/2018 15:26
NAJNOVIJE VIJESTI
Google Play postaje mamutsko medijsko čvorište

Google Play postaje mamutsko medijsko čvorište

Google sve više pažnje privlači zbog Google Play platforme za aplikacije, TV program, e-knjige, muziku i igre.

slikacitava.php

Magazin Fortune piše da su u Googleu za svega pet godina izmjenili sliku Google Play u “mamutsko medijsko čvorište”.

Upravo to se moglo pročitati u informacijama vezanim za Googleove poslovne rezultate za drugi kvartal 2014. godine. Osim aplikacija, Google Play nudi i niz različitog digitalnog sadržaja za više od milijardu korisnika Android uređaja.

Ipak, Google ne otkriva detalje vezane za brojeve, koji bi potpuno otkrili koliko dobro Google Play platforma posluje. Jasno je, međutim, da su prodajni rezultati porasli do drugog najvećeg izvora prihoda ovog diva – odmah iza oglašavanja.

“Pronalazak alternativnih izvora prihoda je vrlo važan za Google, jer pokušava da nadoknadi neizbježno usporavanje rasta u segmentu online oglašavanja. Prodaja aplikacija i zabavnog sadržaja za mobilne uređaje se može pokazati vrlo bitnim za zadržavanje pažnje i sreće ulagača s Wall Streeta (…)”, navodi Fortune.

Play sada broji više od 1,5 miliona aplikacija, a uprkos većem broju od Appleove trgovine, ono što se pokazalo problematičnim je ubjeđivanje korisnika da kupe sadržaj.

Izvot:Tportal.hr

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net