18/01/2018 05:04
NAJNOVIJE VIJESTI
Da li je ovo najskuplji Ferrari svih vremena?

Da li je ovo najskuplji Ferrari svih vremena?

Izbor automobila na čuvenom njemačkom sajtu mobile.de veoma je raznovrstan. Ipak, ne viđa se često da se u ponudi nađe automobil koji se prodaje za 47,6 miliona evra, koliko košta ovaj Ferrari 250 GTO iz 1962.

slikacitava.php

Čitaoci koji malo bolje poznaju klasične modele automobila neće biti iznenađeni ovako visokom cijenom jednog Ferrarija 250 GTO.

Primjerak istog modela iz 1963. godine koji je 2013. prodat na jednoj aukciji dostigao je cijenu od 38,2 miliona evra, što je bila najveća suma novca koja je do tada izdvojena za neki automobil.

Prije toga, rekord je takođe držao isti model, ali iz 1962, a riječ je o automobilu koji je svojevremeno vozio čuveni Stirling Mos.

Ferrari koji se našao u ponudi na sajtu mobile.de jedan je od samo 39 primjeraka koliko ih je proizvedeno u Modeni između 1962. i 1964.

Model 250 GTO konstruisan je za Grand Turing šampionata, a dizajn potpisuje Sergio Scaglietti. Automobil je pogonjen 3.0 litarskim V12 motorom koji proizvodi 300 ks.

Pogledajte listu 10 najskupljih automobila koji su prodati na aukcijama.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net