16/12/2017 12:08
NAJNOVIJE VIJESTI
Previše sna vikendom čini vas umornima u ponedjeljak

Previše sna vikendom čini vas umornima u ponedjeljak

mx350_20120725113357_spavanje-1Ako ste imali prethodna dva dana problema s buđenjem i ustajanjem možda se razlog krije u lijenom vikendu, sugeriraju znanstvenici. Kažu kako previše sna vikendom može usporiti tijelo za početak radnog tjedna s osjećajem umora sve do srijede.

Previše vikend sna oslabljuje memoriju i brzinu reakcije, a stručnjaci kažu kako takva navika koja se prakticira nekoliko godina može i doprinijeti debljanju.

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 65.000 muškaraca i žena, otkrilo je kako osobe koje mijenjaju navike spavanja preko vikenda imaju tri puta veće rizike pretilosti, uz sindrom umornog ponedjeljka i utorka.

Istraživanje je provedeno u Chicagu, a potvrdilo je kako promjene navika spavanja preko vikenda, bilo da se radi o previše ili premalo sna mogu utjecati na osjećaj iscrpljenosti sljedećeg dana, a  dovoljno je spavati tek dva sata duže da bi se negativne posljedice uočile.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net