Smršajte lako i zdravo

0
1080

Ishrana i šetnja glavni za dobru liniju

26852

Ako želite da smršate nemojte odmah prelaziti na kojekakve dijete ili se kljukati preparatima za mršavljenje. Ne samo da nećete skinuti višak kilograma već možete imati i zdravstvene probleme.

Stručnjaci kažu da su ovo najbolji saveti za dobru liniju:
Šetnja
Posle jela obavezno prošetajte. Nemojte da se spustite u horizontalu, gledate televiziju ili čitate novine. To je poražavajuće za nakupljanje salca. Šetnjom posle jela se reguliše nivo šećera u krvi, smanjuje stres i ubrzava metabolizam. Sve ovo utiče na smanjenje kilograma.
Masnoće
Nutricionisti redovno upozoravaju da bi trebalo koristiti što više zdravih masti u ishrani. Greška je i u kombinacijama, zato treba za obrok izabrati samo jednu namirnicu bogatu mastima u svakom jelu. Recimo, ako u salati imate avokado ne treba vam maslinovo ulje. Kokice nemojte pržiti na ulju. Kada jedete pomfrit ne trebaju vam pečene paprike začinjene uljem, dovoljno vam je samo sirće.
Disanje
O disanju skoro da ne razmišljamo, dišemo jer živimo ili živimo jer dišemo. Ipak, prema istraživanju rađenom u Španiji dokazano je da lagano, kontrolisano disanje veoma utiče na smanjenje stresa. Zato se predlaže da pre svakog jela dišete duboko i polako. Tako se smanjuje napetost u mišićima, šalju se pozitivne vibracije u mozak.
Porcije
Ovo je trik koji uvek uspeva. Umesto da koristite velike tanjire sipajte hranu u male. Videćete da ćete manje da jedete.
Namirnice
Ako želite da smršate ubrzajte metabolizam. Zato koristite što češće cveklu, prokule, zeleni čaj, kafu, maline, ljute papričice.
Izvor/Dominomagazin