Pep poslao Arsena u penziju, Siti opet razmontirao Arsenal!

0
1173

Pep Gvardiola opet održao čas fudbala Arsenu Vengeru.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u gostima ekipu Arsenala rezultatom 3:0 (3:0) u poslednjem meču 28. kola Premijer lige.
Siti je u razmaku od 18 minuta postigao tri gola i rasturio Arsenal na paramparčad, golovima Bernarda i Davida Silve, te Sanea.

Sve tri akcije su bile sjajne, prvo je Bernardo Silva pogodio posle pasa Sanea, potom je David Silva iskoristio proigravanje Aguera, da bi potom Nemac posle asistencije Vokera povisio na 3:0 i 33. minutu.

Kun Aguero je imao takođe veliku šansu da poveća na 4:0, ali se istakao Petr Čeh, dok je na drugoj strani Arsenal imao nekoliko šansi, međutim, Ederson se istakao sa četiri intervencije.

Arsenal je krenuo odlučnije u drugom poluvremenu, i već u 53. minutu, Otamendi je oborio Mhitarjana, a sudija Mariner pokazao na belu tačku.

Odgovnornost je preuzeo Obamejang, ali je očajno šutirao, poluvisoko i nedovoljno ka stativi, pa je Ederson maestralno intervenisao.

Zanimljivo, ovo je Brazilcu drugi odbranjeni penal iz isto toliko pokušaja, prethodno je skinuo i udarac našeg Luke Milivojevića.

Do kraja, Siti je odlučio da igra dosta pametnije, smirenije i bez prevelikog trošenja snage i sačuvao svoju prednost za novi korak ka tituli.

Siti i dalje ima 16 bodova više od Mančester junajteda, dok se Arsenal večeras praktično oprostio od trke za četvrtim mestom, pošto ima 10 bodova manje od Totenhema.
Sportske Net