Zloupotrebom položaja oštetio Teslić za oko 60.000 KM?

0
1213

Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Doboj podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja protiv lica M.M. /55/.

Postoji osnova sumnje da je M.M. u svojstvu službenog lica opštine Teslić zloupotrebom položaja i ovlašćenja za privredno društvo iz Prijedora pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 60.000 KM, dok je istovremeno za isti iznos oštetilo opštinu Teslić, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

RTRS nezvanično saznaje da je riječ o načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću.

Krivično djelo zloupotreba službenog položaja se, navodno, odnosi na realizaciju projekta proširivanja vodovodne i kanalizacione mreže, te na davanje bankarske garancije od 60.000 KM preduzeću “Prijedorputevi”, iako se to preduzeće povuklo iz procedure javnih nabavki.

Podsjećamo, načelnik opštine Teslić Milan Milićević nije odgovorio na poziv da dođe u Policijsku upravu Doboj na informativni razgovor zbog nelogičnosti, koje je utvrdila Glavna služba za reviziju u svom izvještaju iz 2016. godine.

izvor: RTRS