Teslićanina terete za 12 krađa

0
1139

TESLIĆ – Policijska stanica Teslić juče je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj protiv I.I.  sa područja opštine Teslić zbog osnova sumnje da je počinio  12 krivičnih djela “Teška krađa”.

Za I.I. postoji osnov sumnje da je na području opšpine Teslić u periodu od mjeseca maja 2016. godine do septembra 2017. godine izvršio sedam provala u vjerske objekte pravoslavne crkve.

“Dva puta je provalio u pravoslavu kapelu u mjestu Barići opština Teslić, tri puta u pravoslavi hram “Presvete Trojice” u Tesliću, jednom u hram “Vaznesenja Gospodnje” u mjestu Banja Vrućica, opština Teslić, i u pravoslavnu crkvu “Svetog proroka Ilije” u Tesliću, odakle je otuđivao novac i druge predmete čime je Srpskoj pravoslavnoj crkvi pričinio ukupnu materijalnu štetu u iznosu od oko 3.780 KM.”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz PU Doboj takođe navode da je u navedenom periodu prijavljeni I.I. provalio u pet različitih privrednih društava iz Teslića odakle je otuđivao novac, sekudarne sirovine, i u tri navrata iz aparata za kafu otuđio je novac čime je oštećenim privrednim društvima pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 2.300 KM.

“Provale su izvršene nasilnim otvaranjem prozora i ulaznih vrata upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta, nakon čega je kroz načinjen otvor izvršilac ulazio u unutrašnjost objekata. Prijavljeni I.I. je izvršenjem navedenih krivičnih djela na području opštine Teslić, pričinio materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 6.080,00 KM.”, dodaju u PU Doboj.

Glas Regije