MITROVIĆ: DO KRAJA GODINE POSAO ZA 600 DJECE POGINULIH BORACA

0
1167

Predsjednik Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović izjavio je danas u Foči da će do kraja godine u Srpskoj biti zaposleno skoro 600 djece poginulih boraca kroz tri projekta – pripravnički staž, samozapošljavanje i participaciju poslodavcima.
Mitrović je napomenuo da je trenutno na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske oko 1.800 djece poginulih boraca.

“Nema više prirodnog priliva djece poginulih boraca, jer su iz srednje škole izašli prošle godine, a ima ih još nekoliko stotina koji su na fakultetima. Od sadašnjih 1.800 nezaposlenih, do kraja godine će se taj broj smanjiti na 1.200. Mi smo optimisti i očekujemo da će u naredne dvije godine sva djeca /poginulih boraca/ biti zaposlena”, rekao je Mitrović.

On je danas u Foči uručio posthumna odlikovanja za poginule borce i u razgovoru sa članovima porodica poginulih napomenuo da ova organizacija, zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite, radi na tome da i srednjoškolci dobiju mogućnost pripravničkog staža od pola godine da bi mogli ravnopravno konkurisati na radna mjesta.

Mitrović očekuje da će Vlada Republike Srpske uskoro usvojiti novu uredbu o stambenom zbrinjavanju da bi se omogućilo svima koji se nisu prijavili na konkurs 2007. godine da riješe svoje stambeno pitanje.

srna