STRELJAČKI KLUB “GEOFON” I DALJE DOMINIRA U REGIONU

0
1357

U nedelju je u Zenici održano Finalno kolo BiH za kadetske kategorije , gdje su nastupile najbolji klubovi BiH u streljaštvu u disciplini puška /pištolj za 2016 godinu.

Takmičari SK ”Geofon” su pokazali da će teslićko streljaštvo još dugo godina da bude u samom vrhu ovog sporta. Kadeti u sastavu Nikola Vučić, Dejan Aleksić i Mihajlo Tešić su ekipni prvaci BiH lige za 2016 godinu ispred ekipa Mladosti iz Gacka, Sokolca, Leotara iz Trebinja te Visokog , Zenice Hadžića…

Takođe djevojke SK ”Geofon” u sastavu Marija Radonjić, Vanja Jotanović i Jelena Bosić su osvojile ekipno drugo mjesto iza ekipe Sarajeva a ispred ekipa Gacka , Zenice, Ugljevika, Hadžića… Treba napomenuti da je pojedinačno najvredniji rezultat u Ligi za 2016. godinu imao mlada nada teslićkog streljaštva Branko Kovačević u disciplini pištolj , te osvojio ubjedljivo prvo mjesto i za kadete i za juniore BiH. Takođe, pojedinačno drugo mjesto je osvojio teslićanin Vučić Nikola u disciplini puška. Idući vikend je na rasporedu 4. kolo Premijer ligi BiH gdje će nastupiti seniori i seniorke koji će nadamo se nastaviti pobjednički niz.

sk geofon