Lovačko Udruženje Borja organizuje okupljanje u znak protesta…

0
1308

ЛОВАЧКО УДРУЖЕЊЕ ”БОРЈА”

             Т  Е  С  Л  И  Ћ

Број: 85/16

Датум: 12.10.2016.

ПРЕДМЕТ:   О б а в и ј е ш т е њ е

 Дана 16.10.2016. године у периоду од 13 часова па надаље, чланови Ловачког удружења ”Борја” Теслић ће одржати окупљање и дружење у простору Ресторана ”Шумадија” у Теслићу у знак протеста и великог незадовољства поводом додјеле ловишта ”Јаворова” Теслић, новооснованом ЛУ ”Тетријеб” из Теслића.

У протеклом периоду на подручју  општине Теслић установљена су три спортско-рекреациона и једно привредно ловиште и након тога расписан је конкурс о додјели ловишта.  За установљено ловиште ”Јаворова” конкурисали су ЛУ ”Борја” Теслић , које је основано давне 1947. године и које до данашњег дана функционише и постоји те је конкурисало и новоосновано ЛУ ”Тетријеб” које постоји мање од двије године.

У вријеме предвиђено конкурсом ЛУ ”Борја” Теслић имало је око 430 пуноправних чланова, имало је имовину вриједности преко 500.000,оо КМ процијењено  од стране овлаштених процјенитеља и све друге услове предвиђене конкурсом у складу са Правилником о додјели ловишта на кориштење.

Без обзира на све испуњне услове од стране ЛУ ”Борја” Теслић, прописане Правилником и Законом, Комисија о додјели ловишта сачињена од стране ресорног министра Пољопривреде шумарства и водопривреде РС, под велом тајне и без икаквог законског рјешења, додјељује предметно ловиште ЛУ ”Тетријеб” Теслић.

На више писмених упита и приговора поднесених ресорном министарству,  од стране два ангажована опуномоћена адвоката, нисмо добили никада адекватан одговор као ни поуку о правном лијеку.

Сходно горе наведеном, позивамо вас, а све у складу са вашим могућностима, да помогнете  како би се неправда према ЛУ ”Борја” Теслић и свим његовим члановима исправила и како би побиједио закон и правна држава, на чему се унапред захваљујемо.

С поштовањем,

ДОСТАВЉЕНО:

  • Предсједнику Владе РС, н/р г-ђе Жељке Цвијановић,
  • Министарство пољопривреде шумарства водопрувреде РС

н/р министра Стеве Мирјанића,

н/р пом.министра Горана Зубића,

  • н/р министра здравља и социјалне заштите РС, Др Драгана Богданића
  • Начелник општине Теслић, Др Милан Милићевић,
  • Ловачки Савез РС, н/р Мр Саве Минића,
  • Регионални ловачки савјет Добојске регије, н/р Милована Станковића,
  • РТРС ТВ, БН ТВ, АТВ, К3 , ФЕДЕРАЛНА ТВ,
  • Независне новине, Блиц новине, Дневни аваз, Слободан Васковић,
  • ОМБУДСМЕН БиХ,
  • ЦЦИ.

 

ПРЕДСЈЕДНИК ЛУ,

Саво Радић