TESLIĆ – BOGDANIĆ POTPISAO SPORAZUM O SARADNJI SA PET POLITIČKIH STRANAKA

0
1178

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Teslić Dragan Bogdanić potpisao je danas sporazum o saradnji i podršci sa predstavnicima opštinskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-Srpska u sigurne ruke, Partije ujedinjenih penzionera i Ujedinjene Srpske.Potpisivanju sporazuma prisustvovala je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, koja je rekla da je uvjerena u izbornu pobjedu Bogdanića na predstojećim lokalnim izborima.

Cvijanovićeva je istakla da je ovim sporazumom trasiran put prema izbornoj pobjedi široke, pouzdane koalicije, koja, kako kaže, može donijeti boljitak stanovnicima Teslića, kao i put novog ponašanja kada je riječ o odnosu lokalnih vlasti i Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Republike Srpske, rekla je da se želi unaprijediti komunikacija sa opštinom Teslić koja u prethodnom periodu nije bila zadovoljavajuća.

“Ne želim da imam načelnike koji nam pišu otvorena pisma, već načelnike koji nam mogu kredibilno ispostaviti određene zahtjeve i isto tako braniti svoje projekte da bi ih zajedno sa Vladom i sproveli”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su potpisnici sporazuma svjesni šta je privreda, društvo i stvarni život, kao i da imaju svijest o političkim zadacima i ciljevima koji su pred Republikom Srpskom.

Ističući da su za opštinu Teslić najvažniji novo zapošljavanje i infrastrukturni radovi, Cvijanovićeva je navela da je već razgovarala sa Bogdanićem, koji se kao ministar zdravlja i socijalne zaštite već tri godine uspješno nosi sa resornim problemima i ima dovoljno iskustva.

Sporazum, koji je danas potpisan, podrazumijeva i raspodjelu vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa na području opštine Teslić. SRNA

B C D