“Škoda” Centra za socijalni rad u kampanji SDS-a

0
1395

TESLIĆ – Centar za socijalni rad  u Tesliću sve češće svoje resurse stavlja u političke svrhe, a da su stvari izmakle kontroli  pokazuje posljednji slučaj  u kojem  je službeni automobil  te ustanove ustupljen  predstavnicima SDS-a za odlazak u Italijanski grad Vićencu kako bi od zemljaka zatražili podršku  na predstojećim lokalnim  izborima.

Vićenca je poznata kao  grad sa najvećim brojem Teslićana u dijaspori. SDS stoga pred lokalne izbore nastoji da ih privoli da glasaju za njihove kandidate, ali je sporno da za to koriste resurse i novac za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Radnici  Centra za socijalni rad kažu da se u posljednje vrijeme dešava da nemaju čime da odu na teren jer nemaju automobila.

Vozila svakodnevno koriste članovi SDS-a,  a vrhunac je putaovanje u Vićencu kako bi se tamo sreli sa pristalicama stranke i dogovarali o aktivnostima za iduće lokalne izbore. Toj praksi što prije treba stati u kraj, jer će ispaštati oni kojima je naša pomoć najpotrebnija – kazali su radnici Centra za socijalni rad, koji su insistirali na anonimnosti u strahu od odmazde i gubitka posla.

Direktor Centra za socijalni rad u Tesliću Ratko Markočević, koji je kadar SDS-a, potvrdio je da se službena “Škoda Oktavija” te ustanove nalazi u Vićenci. Na pitanje da li je neko od zaposlenih u Centru za socijalni rad i kojim povodom otišao u Vićencu, Markočević je odgovorio da ne zna i treba da provjeri, a zatim izgubio strpljenje.

Šta to vas zanima – upitao je Markočević, a na konstataciju da provjeravamo informaciju da li se službena vozila koriste  u političke i druge svrhe, koje nemaju nikakvu vezu sa djelovanjem Centra za socijalni rad prekinuo je vezu.

MARKOČEVIĆ

AUTO JE NAŠ, NE ZNAM DA LI JE NEKO OD RADNIKA U VIĆENCI

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Miodrag Lukić kaže da je neviđeni skandal da Centar za socijalni rad troši budžetski novac u političke svrhe, dok veliki broj stanovnika željno iščekuje svaku vrstu pomoći.

Centar za socijani rad je  politički privatizovan i nesebično  pruža pomoć SDS-u. U njemu zapošljavaju svoje članove i simpatizere. Nije problem da SDS  vodi kampanju i u Vićenci, ali to ne može činiti  uz pomoć ustanova koje pripadaju svima – rekao je Lukić i dodao da godišnje iz budžeta opštine bude izdvojeno oko tri miliona maraka za Centar za socijalni rad, ali da je veliko pitanje da li i polovina tog novca ne završi tamo kod socijalnih kategorija.

[box type=”info” ]DIREKTOR 18 GODINA – Ratko Markočević je već 18 godina na čelu Centra za socijalni rad, a konkurisao je za novi mandat početkom ove godine i dobio podršku vlasti u Tesliću predvođene SDS-om. Iz Ministarstva zdravlja i socijane zaštite RS u martu je, međutim, stigla odbijenica za imenovanje zbog dokaza za nepotizam koje je iznio njegov protivkandidat Drago Ignjić. Iignjić je naveo da je Markočević u Centru za socijalni rad bez konkursa zaposlio nekoliko članova porodice. Skupština opštine Teslić još nije razmotrila imenovanje direktora Centra za socijalni rad.[/box]

IZVOR GLAS SRPSKE

20160609_120200