Teslićaninu 9 godina robije za brutalno ubistvo supruge

0
1166

DOBOJ – Bosiljko Đurić (26) iz Teslića, koji je 10. marta prošle godine izbo na smrt suprugu Tatjanu (22) pred očima njihove tada trogodišnje kćerke, osuđen je na 9 godina zatvora. Đurić je pred Okružnim sudom Doboj osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je sklopljen na njegovu incijativu. U sporazumu se navodi da je Đurić “odlučio da prizna krivicu i insistirao na zaključenju sporazuma zbog grižnje savjesti koju osjeća zbog smrti oštećene”. Đurić je 10. marta prošle godine oko ponoći došao u stan u Vidovdanskoj ulici u Tesliću, u kojem je živio sa suprugom, te ju je poslije nepunih sat ubio.

Đurić je Tatjanu usmrtio sa deset uboda nožem, i to pred njihovom trogodišnjom kćerkom i Bosiljkovom osmogodišnjom sestrom. U istom stanu živjeli su i Bosiljkova majka Svjetlana, brat Zoran, te osmogodišnja sestra Nikolina.

Sumnjao da ga supruga vara

Stanari zgrada u Vidovdanskoj ulici šokirani ubistvom ispričali su tada da je dvadesetak dana prije kobnog događaja u 48. godini umro Bosiljkov otac Smiljan, pa su s nevjericom primili vjest da je on ubio suprugu. Jedan od Đurićevih komšija je kazao da je oko jedan čas iza ponoći začuo prvo ženski jauk, a potom i muški, te pomislio da dolazi iz obližnjeg ugostiteljskog objekta, ne sluteći da se drama odvija u susjednom stanu.

Bosiljko navodno nije imao stalno zaposlenje, nego je povremeno radio, a njegova supruga Tatjana i majka Svjetlana su radile u ugostiteljskom objektu koji su malo prije ubistva otvorile. Bosiljko je prema priči komšija bio ljubomoran, a navodno je sumnjao i u nevjerstvo supruge.

Izvor:Nezavisne novine