SRĐAN KLJEČANIN: “TUŽIT’ ĆU IH ZBOG KLEVETE”

0
4391

Tema koja je ovih dana zainteresovala sve teslićane je svakako inspekcijska kontrola kamiona  DOO „KLJEČANIN COMPANY“ iz Teslića. Skoro svi portali Teslića su danima izvještavali o kontroli kamiona ove firme koji su bila natovareni trupcima bukve.

S’ obzirom, da su mnogobrojni portali samo nagađali o ovoj temi kao i pojedine političke partije iz Teslića, mi vam EKSKLUZIVNO donosimo „ZAPISNIK“  REPUBLIČKE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE-Šumarska inspekcija, te ugovor o poslovnoj saradnji DOO „KLJEČANIN COMPANY“ sa „Tamex“ DOO Busovača,  prema kojoj su bili upućeni kamioni sa šumskim drvnim sortimentima.

Takođe u svu priču o ovome bila je uključen i lokalni „SDS“ koji je glavnog krivca vidio u ŠUMSKOM GAZDNISTVU „BORJA“ TESLIĆ, zbog kako navode ne postojanja ugovora za isporuku šumskih drvnih sortimenata sa DOO „KLJEČANIN COMPANY“ iz Teslića. Iz ŠUMSKOG GAZDINSTVA „BORJA“ nisu reagovali na prozivke o nepostojanju  ovog ugovora iako je sam ugovor pod brojem 341/16-M zaključen 28.12.2015. godine, a koji nam na uvid dostavlja Srđan.

New Doc 11_6
UGOVOR SA ŠUMSKIM GAZDINSTVOM “BORJA” TESLIĆ, ZA KOJI JE LOKALNI SDS REKAO DA NE POSTOJI

Iz kontakta sa vlasnikom Srđanom Klječaninom, saznajemo da je  navedene trupce u vrijednosti od oko 6.000,00 KM  prevozio do preduzeća „TAMEX“ Busovača sa kojim ima potpisan ugovor dana 18.01.2016. godine ,  radi usluge preciznijeg rezanja 70 metara kubnih bukovih trupaca na zahtjev inostranog kupca, jer kako navodi, brenta kojom  raspalaže DOO „KLJEČANIN COMPANY“ iz Teslića, nema tu mogućnost jer je i sama brenta iz 1968. godine, što je i navedeno u zapisniku inspekcije.

New Doc 11_5
UGOVOR O USLUZI PROREZA TRUPACA ZAKLJUČEN 18.01.2016. KOJIM SRĐAN DOKAZUJE DA NIJE VRŠIO PRODAJU ISTIH NA PODRUČJU FEDERACIJE BIH KAKO NAVODI LOKALNI SDS I PORTALI.

Takođe, Srđan navodi a što je utvrdila i inspekcija, da dimenzije, serijski brojevi pločica i tehničke klase kontrolisanih trupaca, odgovoraju upisanim podacima u otpremnim iskazima izdatim od ŠG „BORJA“ Teslić.

2 STR
INSPEKCIJA ZAPISNIKOM KONSTATUJE DA TRUPCI ODGOVARAJU PODACIMA IZ OTREPMNOG ISKAZA ŠG “BORJA”

Da je sve ovo igranka lokalne vlasti i njihovih par simpatizera iz Doboja, potvrđuje i činjenica da su sporni  trupcI pod policijskom pratnjom vraćeni u krug preduzeća „NOVA BORJA“ AD, gdje Klječanin obavlja djelatnost primarne prerade drveta na osnovu ugovora,  a ne zaplijenjeni kao što bi trebalo biti da su u pitanju nelegalni trupci i bez zakonski propisane dokumentacije, navodi Klječanin.

Zbog iznošenja neistine i pokušaja da „ukaljaju“ obraz DOO „KLJEČANIN COMPANY“ , kao i ŠG“BORJA“  sa kojim ima uspješnu saradnju, Srđan najavljuje tužbu protiv svih  portala koji su pod uticajem lokalne vlasti iste i iznosili, a da pri tome nisu imali niti jednu činjenicu.

Srđan iznosi sumnju da iza svega ovoga, stoji par pojedinaca iz CJB Doboj i par predstavnika lokalne vlasti iz Teslića, zarad ostvarivanja svojih ličnih interesa.

EKSKLUZIVNO CJELOKUPAN ZAPISNIK ŠUMARSKE INSPEKCIJE 

New Doc 11_1

New Doc 11_2

New Doc 11_3

New Doc 11_4