SUPER NOVAK šesti put osvojio Melburn!

0
1273

Posle gotovo tročasovne borbe u finalu protiv Endija Mareja, Novak Đoković uspeo da odbrani titulu u melburnu i šesti put u karijeri osvoji Australijan Open!

Od danas Novak Đoković u svojikm vitrinama ima ukupno 11 Gren Slem trofeja! U finalu Australijan Opena, najbolji teniser sveta je savladao Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:1, 7:5 i 7:6 (7:3) i šesti put osvojio Melburn!

Novak je furiozno započeo finalni dvoboj, uraganski! Britanac prosto nije bio svestan šta ga je snašlo, a već posle 20 minuta igre srpski teniser je vodio sa neverovatnih 5:0!

Tek onda je Marej uspeo da ”dođe sebi”, konačno dobije jedan gem na svoj servis, ali nije se dugo čekalo na Đokovićev novi odgovor u narednom gemu, za 6:1 i vođstvo od 1:0 u setovima, posle pola sata igre!

A za to vreme, neko svim srcem navija za najboljeg tenisera sveta – Novakov sin Stefan je njegova najdraža podrška! OVDE pogledajte video koji je na Tviteru objavila Novakova supruga Jelena.

Već u finišu prvog seta, Marej je nagovestio svoj ”povratak u meč”, što se i dogodilo u veoma neizvesnom drugom setu.
Igralo se gem za gem, uz duge razmene udaraca, a Đoković je u trećem gemu propustio nekoliko prilika da ponovo ”slomi rivala”. Nije tada uspeo da napravi brejk, što je Marej kaznio u sedmom gemu, kada je on uspeo da to učini, za vođstvo od 4:3.
Srećom, Đoković je odmah uzvratio, već u sledećem gemu za izjednačenje na 4:4, posle čega se ušlo u dramatičnu završnicu drugog seta.
Novak je ponovo sve zadivio u jedanaestom gemu, kada je pri rezultatu 5:5 od 40:0 za Mareja uspeo da dobije nekoliko veoma teških poena, posle iscrpljujućih razmena i najpre stigne do izjednačenja, a onda i do brejka, za vođstvo od 6:5!

Usledio je još jedan dramatičan gem, Đoković je uspeo da spasi i brejk loptu, a onda zadao novi udarac Mareju za 7:5 i vođstvo od 2:0 u setovima!

Izgledalo je da posle ovako izgubljenog drugog seta, za Mareja više nema povratka u ovom meču.

Taj utisak se još i pojačao posle Đokovićevog ranog brejka trećem setu i vođstva od 3:1 u setovima.
Ali, umesto željene rutinske završnice Novaka Đokovića, Britanac je uspeo ponovo da uđe u svoj ritam. Dobio je naredni gem, a onda anulirao i Đokovićev brejk prednosti, posle čega je poveo i sa 4:3.

Novak je uspeo da prekine ovu seriju rivala, izjednačio je na 4:4, ali Marej je ponovo video svoju šansu da vrati neizvesnost u ovaj duel, dobio je naredni gem i pritisak prebacio na Đokovićevu stranu, s obzirom da je naš teniser servirao za ostanak u trećem setu.

Taj pritisak Novak je izdržao, izjednačio je na 5:5, ali Marej dobija i naredni gem na svoj servis i ponovo dolazi na prag osvajanja trećeg seta.

Đoković je odoleo i ovom pritisku, izborio taj-brejk, u koji je ušao na sjajan način – dobio je tri prva poena i ponovo u ključnim trenucima uzdrmao Mareja!
Od toga se Škot nije oporavio, Đoković je rutinski priveo meč kraju i sa 7:3 dobio taj-brejk, za svoje veliko slavlje, šesto u karijeri u Melburnu!

Sportske.net