KOD PRIJEDORA SVINJA USMRTILA ČOVJEKA

0
1379

Vlado Marinović ( 51), mještanin Marina, sela kod Oštre Luke, preminuo je nakon što ga je podivljala svinja, teška oko 200 kilograma izgrizla po nogama i rastrgala mu arteriju  nakon čega je nesretni čovjek vrlo brzo iskrvario.

Vijest o zadesnoj smrti u kojoj, kako je ustanovljeno uviđajem, nema elemenata krivičnog djela potvrđena je jučer  i u CJB Prijedor. Mještani Marina koji su Vladu poznavali kao uzornog domaćina, vrijednog i čestitog čovjeka koji se bavio uzgojem životinja i poljoprivredom, od čega je i živio, šokirani su ovom viješću.

Nikola Marin priča da je Vladu posljednji put vidio u četvrtak. Sijali su kukuruz i kako kaže smijali se cijeli dan. – Jučer sam čuo za ovu tragediju. Užasnut sam zbog načina na koji je umro i ne mogu vjerovati da se to desilo. Vlado je držao ovce, konje, bavio se uzgojem svinja, mangolica. Imao ih je najmanje desetak. Koliko sam čuo ušao je u obor  da odvoji neko prase i tamam  kad je krenuo da  izađe iz tog nesretnog  obora  s leđa ga je napala ta podivljala svinja, mužjak. Izgrizao ga je po nogama i rastrgao mu arteriju. Vlado je ostao na zemlji, krvario je i dozivao u pomoć. Vapaje je čuo njegov brat Drago koji stanuje stotinjak metara dalje. Stigao je brzo i uspio da ga izvuče iz obora i odvuče nekih dvadesetak metara dalje. Tad je još davao znake života, ali je vrlo brzo iskrvario i umro- kaže Nikola i dodaje da Vladi nije bilo spasa. Vlado Marinović kako saznajemo u selu nije bio oženjen. Tekst: Avaz, Foto: M. Karan

Preuzeto sa: http://prijedor24.com