Stanje na putevima: Danas biciklistička trka ‘Beograd – Banja Luka’

0
1036

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez dužih zastojapo pretežno mokrom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Učestali su odroni zemlje ili kamenja, a posebna pažnja skreće se vozačima na putnim pravcima: Tuzla-Bijeljina, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Jablanica-Prozor i Jajce-Banja Luka.

Danas se održava biciklistička trka “BEOGRAD-BANJA LUKA” na relaciji Teslić-Jelah-Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka. U vrijeme prolaska biciklista, saobraćaj će na ovim relacijama biti obustavljan, pa se vozači mole za strpljenje i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na sanaciji oštećenja magistralnog puta M-18 Brod na Drini-GP Hum saobraćaj se obustavlja više puta u toku dana, u trajanju do 30 minuta. Također, na dionici M-18 Sarajevo-Olovo u mjestu Srednje zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 15 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima R-456 Priboj-Teočak-Sapna (dionica Goduš-Rastošnica) i R-459 Tuzla-Dokanj-Šibošnica (dionica Lovački dom-Šibošnica).

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu bez vanrednih ograničenja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.  U Kantonu Sarajevo zbog izvođenja neophodnih radova izdvajaju se ulice: Bačići (kod br.15), Pruščakova i Slatinski put u Vogošći (od br. 3 do br.87).

Radiosarajevo.ba