Doboj: Mužu oprostila dug na štetu grada

0
1415

Doboj – Centar za humanu politiku iz Doboja prijavio je Tužilaštvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) predsjednika dobojskog Okružnog privrednog suda Jovanku Jovanović i njenog supruga i bivšeg šefa Carinske ispostave Brod Janka Jovanovića i dostavili informacije o njihovoj umiješanosti u kriminal.slikacitava

Dokazi se odnose na malverzacije prilikom dobijanja zemljišta i dozvola za gradnju stambeno-poslovnog objekta i izbjegavanje plaćanja zakonom propisanih obaveza. U Centru za humanu politiku navode da je dobojski Osnovni sud sve aminovao u vrijeme dok je predsjednik tog suda bila Jovanovićeva.

– Jovanović je na konkursu 1998. godine od opštine Doboj nezakonito dobio zemljište na kojem nije bila predviđena gradnja po regulacionom planu, a na kome je izgradio objekat. Za to niko nije platio ni propisane naknade u iznosu od 428.692 KM – navedeno je u prijavi.

Navedeno je i da je uzurpirao zemljište veće površine od one koju je dobio na konkursu i da je izgradnjom stambeno-poslovnog objekta opštinu Doboj oštetio za više stotina hiljada KM, a da je u tom organizovanom kriminalu, prilikom dodjele 30 lokacija za građenje, opština Doboj oštećena za nekoliko miliona KM.

– Osnovni sud u Doboju, čiji je predsjednik bila supruga Janka Jovanovića, je nekoliko godina kasnije, pod uticajem i uz direktan interes Jovanovićeve, donio akt kojim je Jovanoviću nezakonito ukinuta ili dodatno umanjena već jednom nezakonito umanjena obaveza plaćanja naknada za dodijeljeno zemljište. Time je opština Doboj oštećena za nekoliko desetina hiljada KM – navedeno je u prijavi.

Izvor/11.08.2014  | Goran Maunaga…Glas Srpske