Sutra pretežno sunčano, na jugu i istoku kiša

0
464

BANjALUKA – Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje pretežno sunčano vrijeme, a lokalni pljuskovi su mogući na jugu i istoku.

Ujutru će biti malo do umjereno oblačno, na jugu sa slabom kišom, koja se u tim krajevima očekuje i uveče, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od 11 do 17, na jugu oko 19, a maksimalna dnevna od 16 do 22, na sjeveru do 25 stepeni Celzijusovih.

Duvaće vjetar slab do umjeren južni vjetar, a sredinom dana i pojačan.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do preteženo oblačno vrijeme.

U večernjim časovima i u tokom noći očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Padavina u pojedinim mjestima mogu biti i intenzivnije.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 10, Borje, Kalinovik i Ivan Sedlo 20, Han Pijesak i Livno 21, Kneževo 22, Široki Brijeg, Sokolac i Grude 23, Istočno Sarajevo, Trebinje, Bugojno, Manjača i Mrkonjić Grad 24, Mostar, Sarajevo, Bileća i Šipovo 25 stepeni, Neum i Novi Grad 26, Prijedor, Zenica, Ribnik i Srebrenica 27, Prnjavor, Višegrad, Sanski Most i Tuzla 28, Banjaluka, Srbac i Rudo 29, a Bijeljina, Doboj, Gradačac i Zvornik 30 stepeni Celzijusovih.