Održan sastanak sa sportskim klubovima uoči vanredne sjednice SO Teslić

0
946

O stanju u Sportskoj dvorani „Radolinka“ večeras su upoznati i predstavnici sportskih klubova u Tesliću tokom sastanka koji je održan sa novoimenovanim direktorom dvorane Dragišom Kovanovićem.

Kovanović je objasnio predstavnicima sportskih klubova da je stanje u poslovanju dvorane, a koje je zatekao po preuzimanju dužnosti, veoma zabrinjavajuće te da se ozbiljno mora pristupiti rješavanju nagomilanih problema.

Predstavnici sportskih klubova izrazili su spremnost da i oni, svi zajedno, izdvoje određena sredstva kako bi dvorana funkcionisala jer je to svima u interesu.

Takođe, napomenuli su da se iz Opštinskog budžeta izdvaja nedovoljno sredstava za finansiranje sportskih klubova, a da i ono što se izdvaja nije ravnomjerno raspodjeljeno među klubovima, te da Savjet za sport opštine Teslić ne radi svoj posao.

NJihove probleme i sugestije kako unaprijediti stanje u teslićkom sportu saslušao je i Dragan Bogdanić, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik OO SNSD Teslić. Dogovoreno je da predstavnici sportskih klubova upute prijedlog SO Teslić da se za sport izdvaja od 2,5 do 3,5% budžeta, a da će Klub odbornika SNSD-a podržati i glasati da se usvoji takav prijedlog.

Takođe, Bogdanić je rekao da sportskim klubovima stoji na raspolaganju kada su u pitanju određeni projekti i inicijative za pomoć teslićkom sportu, a koji se mogu uputiti Savjetu ministara BiH.

Tokom sastanka sagledane su, između ostalog, mogućnosti pomoći i Fudbalskom klubu „Proleter“ te rekonstrukciji njegovog stadiona. Sugerisano je da „Proleter“ pripremi projekat za rekonstrukciju stadiona i da se taj projekat uputi prema Kabinetu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kako bi se finansirao iz sredstava podrške Vlade Srbije.

Podsjećamo, za sutra, 19. februar, zakazana je vanredna sjednica Skupštine opštine Teslić, na kojoj će biti razmatrana Informacija o stanju u Sportskoj dvorani „Radolinka“.

Izvor: Sportska dvorana Radolinka