TESLIĆ: Dječaci pobjegli od kuće zbog ocjena

0
1608

Dvojica dječaka iz Teslića, braća u dobi od devet i 10 godina pronađeni su jutros nakon višesatne potrage u kojoj su učestvovale sve policijske patrole sa područja Teslića, nakon što su sinoć pobjegli od kuće u nepoznatom pravcu, piše Faktor.

Kako nam je potvrđeno iz PU Doboj, dječaci su pronađeni jutros u 9.15 sati u kući u izgradnji u mjestu Kamenica, na granici opština Teslić i Maglaj.

– Nestanak je Policijskoj stanici Teslić sinoć u 19.05 sati prijavio otac djece, koji je kazao da su se udaljili od kuće u nepoznatom pravcu. Odmah su angažirane sve raspoložive patrole sa područja PS Teslić, a obaviještene su i kolege iz PU Maglaj, kao i okolne policijske stanice na području PU Doboj. Nakon što su pronađeni, a s obzirom na to da su noć proveli skoro na otvorenom, djeca su službenim vozilom prevezena u Dom zdravlja Teslić, kako bi bili medicinski zbrinuti – kazala nam je Dragana Kerkez, glasnogovornica PU Doboj.

Dodala je da je u cijeli slučaj uključen Centar za socijalni rad, kao i tužilac za maloljetnike.

Dječaci, srećom, nisu povrijeđeni, s tim da su prilikom pronalaska bili blago pothlađeni.

Saznajemo da su se grijali tako što su se šćućurili jedan uz drugog kako bi se zagrijali. Od kuće su, navodno, pobjegli jer su se bojali kazne zbog loših ocjena u školi.

Na svu sreću, njihova “avantura” prošla je bez ozbiljnih posljedica.

Faktor