Olgin šlag na tortu – TITULA!

0
1388
Nekoliko sati pošto su nas vaterpolisti obradovali još jednim evropskim zlatom, 17-godišnja srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je fantastičan rezulta na turniru u Moskvi, gde je danas osvojila titulu!
Posle velike borbe i brojnih preokreta u duelu sa vršnjakinjom Anastasijom Potapovom iz Rusije, Olga Danilović je slavila sa 2:1, po setovima 7:5, 6:7 (1:7) i 6:4.
Bio je to duel dva najprijatnija iznenađenja na turniru, a ujedno i teniserki koje predstavljaju budućnost ovog sporta.
I jedna i druga imaju po 17 godina, Ruskinja je dva meseca mlađa i bilo je razumljivo što je njihov finalni dvoboj obilovao oscilacijama, preokretima, sa srećnim krajem za našu teniserku.
Nošena podrškom publike, Potapova je bolje ušla u meč, povela sa 4:1, ali onda Olga hvata svoj ritam igre, ulazi u seriju, pravi veliki preokret i dobija prvi set sa 7:5.
U drugom setu nije bilo brejkova sve do devetog gema, kada Danilovićeva dođlazi do vođstva od 5:4 i imala je servis za pobedu. Nije iskoristila meč loptu, Potapova je to kaznila osvajanjem gema, a nedugo zatim ušlo se i taj-brejk.
Tu je Srpkinja povela sa 1:0, ali je ostatak protekao ui znaku njene rivalke koja je vezala sedam poena, osvojila taj-brejk i izjednačila na 1:1 u setovima.
Treći set je bio i najuzbudljiviji, obilovao je brejkovima, obrtima, ali baš kao i u polufinalu protiv Aleksandre Sasnovič, Olga Danilović je bila najbolja kada je to bilo najvažnije.
Ostvarila je brejk za vođstvo od 5:4, a onda nije dozvolila da joj se ponovi greška iz drugog seta. Ovoga puta dobija naredni gem na svoj servis, za najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri.
Olga je na ovaj turnir stigla kao ”srećni gubitnik” preko kvalifikacija, na kraju stigla do titule i sutra je očekuje ogroman skok na WTA listi sa 187. mesta koje je do sada zauzimala.

Sportske.net