Novak od svega jači, preko Edmunda do osmine finala Vimbldona

0
1234

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je u trećoj rundi savladao Britanca Kajla Edmunda sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4. Nole će se za plasman u četvrtfinale boriti sa Rusom Karenom Kačanovim.
Nije dobro počeo meč za srpskog asa, pošto je dozvolio protivniku da napravi brejk u završnici seta i da povede. Međutim, u nastavku se sve promenilo. Nole je zaigrao mnogo bolje, nije dozvolio Edmundu da ga ugrozi, pa je najpre izjednačio, da bi do kraja silovitom igrom uspeo da preokrene i na kraju slavi.

Na taj način je uspeo da se revanšira Edmundu za bolan poraz na mastersu u Madridu, te je došao do četvrtog trijumfa nad najboljim britanskim igračem. Novak je, ne računajući prvi set, odigrao veoma dobar meč, pa mu ništa nije mogla domaća publika, ali i čudne sudijske odluke. Naime, u četvrtom setu je Nole debelo oštećen i na direktan način je sprečen da uzme brejk, no kasnije je uspeo da oduzme protivniku servis i tako je stigao do trijumfa.

Naime, u sedmom gemu je posle Đokovićevog udarca je lopta dva puta pala u Edmundovo polje, ali se sudija Džek Garner nije oglašavao. Britanac je odigrao poen i osvojio ga je, a u tim trenucima nije pokazao sportsku stranu, pošto se nijednog trenutka nije oglašavao, iako je bio svestan šta je uradio.

Bilo kako bilo, Novak je pokazao da je jači od sudijske krađe, pošto je do kraja zaigrao još bolje, pogađao je linije kao nekad, te je tako došao do pobede i plasmana u osminu finala.

Izvor:Blic

Foto:Daily Express