Most na Velikoj Usori, godinama opasan za saobraćaj i dalje u funkciji

0
1528

Mještani zaseoka Orid u mjesnoj zajednici Ugodnović kod Teslića godinama imaju problem sa mostom na rijeci Velika Usora koji, kako kažu, nije bezbjedan za saobraćaj. Apeluju na opštinske vlasti u Tesliću da problem što prije riješe.

Mještani Orida su ogorčeni. Ovo je jedini put, tvrde, koji vodi u njihovo selo. Most je propao i dotrajao, pa je svaki prelazak opasnost. Ipak, primorani su da ga svakodnevno koriste. Žale se i stanovnici Ugodnovića, koji sa druge strane rijeke obrađuju zemlju.

-Јa imam potrebu pet do šest puta dnevno da idem preko mosta koji je totalno nesiguran, pa ja na svoj rizik autom prelazim. Vidite iz priloženog da most nije za upotrebu osim pješačkog prelaza – priča mještanin Orida Božo Radić.

Petar Todorović iz Ugodnovića kaže da se muče već nekoliko godina.

-Koliko se puta pređe pješke, zapregom i traktorom ne možeš, a autom s mukom. Јa ne znam do kada će to da traje – kaže Todorović.

Problem nije od juče, kažu mještani i ddodaju da su više puta apelovali na opštinske vlasti.

-Mi smo se obraćali nadležnim vlastima, međutim nismo dobijali nikakav odgovor. Samo su nam obećavali da će doći do sanacije mosta, ali to su bila samo obećanja – kaže Nataša Radić.

U Opštinskoj upravi danas tvrde da će most ipak biti saniran. Radovi će početi, kažu, čim dozvole vremenski uslovi.

Igor Јovanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Teslić, da će nakon rekonstrukcije most biti bezbjedan za prelazak.

Mještani se nadaju da ovaj put neće sve ostati samo na obećanju. Put do sela, tvrde, sami održavaju, ali most ne mogu. Ukoliko problem uskoro ne bude riješen, najavljuju da će preduzeti drastičnije mjere.

RTRS