Uspješno završeno donatorsko veče u Tesliću

0
1401

TESLIĆ – U Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” završeno je donatorsko veče za nabavku inkubatora i sanitetskog vozila za Bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju, procijenjene vrijednosti 200.000 KM, a organizator – dobojski Rotari klub ocijenio je ovu humanitarnu akciju kao uspješnu.

Direktor Rotari kluba iz Doboja Sanja Živković rekla je Srni da je zadovoljna odzivom privrednika, te da će se konačan iznos prikupljenih sredstava znati tek naredne sedmice jer su se mnogi donatori odlučili da novac uplate na žiro račun.

Živkovićeva je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganu Bogdaniću zahvalila za podršku i večerašnje prisustvo, kao i ustanovi Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” koja je generalni sponzor događaja.

Ona je istakla da se u projekat za nabavku inkubatora i sanitetskog vozila aktivno uključio i Rotari internešnel, te njemački Rotari klub “Hasfurt”, koji će obezbijedili dvije trećine sredstava.

Ministar Dragan Bogdanić zahvalio je na početku donatorske večeri Rotari klubu i Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” na zajedničkoj odluci da sprovedu ovu humanu akciju.

S ciljem obezbjeđivanja preostalog novca, krajem decembra 2016. godine i tokom prošle godine u Doboju su realizovane mnoge humanitarne akcije i aktiviran je humanitarni broj.

Donatorsko veče održano je u hotelu “Kardijal” u Banji Vrućici kod Teslića.

Srna