Uzdrmana skupštinska većina u Tesliću?

0
1461

Šta je dovelo do burnih dešavanja i uzdrmane skupštinske većine tokom posljednjeg zasjedanja Skupštine opštine Teslić, kada nisu usvojene neke od ključnih tačaka dnevnog reda, danas su pojasnili opozicionari iz ove opštine.

Јoš jednom su ukazali na, kako kažu, brojne nepravilnosti u radu Opštinske uprave. Najavili su i da će na sljedećoj sjednici, zbog toga, zatražiti smjenu dva načelnika odjeljenja.

Na području teslićke opštine brojne su nezakonitosti pri gradnji i uređenju prostora, tvrdi Predrag Markočević, odbornik u lokalnoj skupštini. Imajući u vidu da je gradnja stambenih i poslovnih objekata u posljednje vrijeme intenzivna, kaže, program Uređenja građevinskog zemljišta trebalo bi da bude znatno veći od onog koji se našao pred odbornicima.

“Skupština opštine Teslić namjerno određuje nisku cijenu kvadrata stambenog prostora 650 maraka, a svi mi znamo da je u Tesliću cijena kvadrata građevinskog prostora oko 1.500 maraka. Onda je sasvim logično da se zemljište oko objekata ne može urediti i troše se budžetska sredstva iako su ovo namjenska sredstva”, rekao je odbornik SRS u SO Teslić Predrag Markoćević.

U Tesliću je na snazi “arhitektonsko nasilje”, tvrde u socijalističkoj partiji. Nelogičnim odlukama se mora stati u kraj. Da teslićka vlast ne funkcioniše, smatraju, pokazalo se i na protekloj skupštini.

“Padanje izvještaja, padanje takvih krupnih odluka kao što su izmjene regulacionog plana jasno ukazuje da nešto ne štima u vlasti i da je definitivno potrebna izmjena načina na koji se ova opština vodi. Ovo je potpuno pogrešan način”, istakao je predsjednik Izvršnog odbora OO SP Teslić Ognjen Lukić.

Na narednom zasjedanju lokalnog parlamenta opozicija će zbog svega toga zatražiti smjenu Nikole Stokića, načelnika urbanizma i Gorana Јovića, načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, tvrdi Dragan Bogdanić, prvi čovjek teslićkog SNSD. Za to su, kaže, obezbijedili dovoljno ruku.

“Јa sam to najavio. Čekamo sada gospodina načelnika, odnosno predsjednika skupštine opštine, da što hitnije zakaže narednu skupštinu, da izađe ponovo sa izvještajem načelnika, da vidimo zašto se načelnik plaši da odbornici raspravljaju o njemu, njegovom radu, izvještaju. Ako je stanje dobro i ako je on zadovoljan svojim izvještajem”, naveo je predsjednik OO SNSD Teslić Dragan Bogdanić.

U teslićkoj Opštinskoj upravi muk. Načelnik Milan Miličević ni danas nije dostupan za komentar. Nikola Stokić i Goran Јović su na službenom putu.

RTRS