Uzdrmana skupštinska većina u Tesliću!

0
1539

Uzdrmana skupštinska većina u Tesliću! Izostala je podrška SDS-ovog koalicionog partnera PDP-a, pa je opozicija predvođena SNSD-om oborila neke od ključnih tačaka današnjeg zasjedanja. Načelnik Teslića Milan Miličević, Izvještaj o radu za proteklu godinu spasio je povlačenjem s dnevnog reda Skupštine.

Da je skupštinska većina dovedena u pitanje bilo je jasno tokom rasprave o kapitalnim investicijama. Kulminiralo je obaranjem svih izvještaja o radu javnih preduzeća i ustanova.

Dok su sa osam glasova SNSD, radikali i socijalisti bili protiv, 12 glasova SDS-a ,SDA, DNS-a i SDP-a nisu bili dovoljni, jer su uzdržano glasala tri odbornika PDP-a i dva iz Kluba nezavisnih. Otvorilo je to pitanja nove skupštinske većine.

– Skupštinska većina nije ono što je bila, jer vladajuća većina nema u svim dijelovima podršku svih odbornika koji su do sada bili uz njih – tvrdi Mišo Stojanović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Milan Kasapović, priznaje da je bilo određenih neslaganja, ali da skupštinska većina nije poljuljana.

Ovakav scenario izbjegao je načelnik Milan Miličević, pa je izvještaj o svom radu povukao s dnevnog reda u posljednji čas. Da li se uplašio da neće dobiti podršku, kako tvrdi opozicija, ili je nešto drugo, nije želio da objasni. Prethodno je iza zatvorenih vrata razgovarao s predsjednikom Kluba PDP-a Radojicom Todićem koji kaže da ubjeđivanja nije bilo.

– Ne podliježem pritiscima, što se moglo vidjeti i prilikom samog glasanja, kada sam čak o jednoj tački glasao protiv nečega za šta lično mislim da nije u redu – kaže Todić.

Premda su glasali različito, odbornici PDP-a tvrde da nejedinstva u stranci nema. Kažu da je izostanak podrške SDS-u rezultat različitih mišljenja o pojedinim pitanjima.

– To ne znači da mi nismo dio skupštinske većine i, u svakom slučaju, mi ćemo u narednom periodu djelovati kao i do sada – kaže Ljubomir Letić, predsjednik SO Teslić (PDP).

Prve naznake da će podrška skupštinske većine biti dovedena u pitanje mogle su se naslutiti tokom rasprave o izmjeni regulacionog plana gradskog trga. Namjera opštinske vlasti da na trgu u centru grada odobri gradnju stambeno poslovne zgrade veće spratnosti, naišla je na kritike i opozicije i odbornika PDP-a, pa je i ovu tačku da ne bi doživjela fijasko, načelnik Teslića povukao s dnevnog reda.