17/12/2017 07:33
NAJNOVIJE VIJESTI
Poslodavac se odužio radnicima: Veselje na račun firme

Poslodavac se odužio radnicima: Veselje na račun firme

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su danas odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme

Program je spontan, kako se dogovore, baš kao i u radne dane, uvjerava poslodavac Dragutin Škrebić.

“Mislim da je davno vrijeme bilo da pokažemo da nije sve crno ima i svijetlih primjera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni”, kaže Dragutin Škrebić, poslodavac iz Teslića.

Ima ih skoro pet stotina. Šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas.

“Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovat proizvodnju u nas ima 60 -70 dana praznika i sve se stigne uradi se i opet redovno plate i sve redovno”, rekao je Rahman Bekrić, radnik.

“Imamo sve uslove čovjek šta god da mu kažemo on će nama to ispuniti. Mijenjala bih možda malko platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka”, ističe Aleksandra Janjić.

Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim, kaže poslodavac. Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama plijenio je i pažnju prolaznika.

Ponosni su na teslićki primjer i ministri Srpske. Poslodavac i radnici su na istom cilju, a veseli ih i što dolaze iz iste partije.

“Želimo da u RS narednih godina bude sve više novih radnih mjesta, mislim da smo kao partija i član Vlade svih prethodnih godina davali tome vidljiv doprinos”, rekao je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva RS.

Teslićani su počeli sa dvadeset radnika prije isto toliko godina. Taj jubilej slave u junu. Radnici mu se već raduju,a poslodavca kažu ne bi mijenjali.

ATV

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net