Naoblačenje uz kišu i jak vjetar, temperatura do 25

0
1159

Danas u Bosni i Hercegovini, prije podne umjereno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva, umjereno do pretežno oblačno i u cijeloj zemlji vjetrovito.

U večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima BiH, kao i u Posavina. Na jugu kiša krajem dana ili u večernjim satima. Vjetar umjeren do jak južnog smjera, a u Krajini na momente i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 7 do 13, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme.

Prije podne kiša se očekuje na zapadu, sjeverozapadu BiH i većem dijelu Hercegovine. Poslije podne ili u večernjim satima padavine i ostatku naše zemlje. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na zapadu BiH.

Očekivana količina padavina u tim djelovima između 30 i 50 mm, lokalno i 60 mm. U ostalim područjima od 2 do 10 mm. U drugom dijeli dana razvedravanje u Krajini. Vjetar umjeren do jak, na momente sa olujnim udarima južnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i jugozapadu do 24.

U subotu pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u istočnim i jugoistočnim područjima BiH i većem dijelu Hercegovine. Tokom dana razvedravanje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a u ostalim područjima krajem dana ili u večernjim satima.

Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevn od 10 do 16, na jugu do 18.