18/12/2017 04:31
NAJNOVIJE VIJESTI
Promovisana kancelarija za podršku privredi

Promovisana kancelarija za podršku privredi

TESLIĆ, 17. MARTA – U sklopu COBEAR projekta „Konkurentnost područja poslovne izvrsnosti” kojeg zajedno realizuju Opština Teslić, Agencija za razvoj opštine Tešanj, Razvojna agencija Žepče i Udruženje privrednika „Biznis Centar” Jelah, u Tesliću su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta kao i početak rada „One Stop Shop” (OSS) kancelarije koja je zvanično sa radom u opštini Teslić započela krajem prošle godine.

Jedna od aktivnosti projekta bila je uspostavljanje „One Stop Shop” kancelarija u tri opštine, koje imaju za cilj da zadovolje potrebe aktuelnih i potencijalnih investitora za lokalnim poslovnim servisom u kojem mogu dobiti potrebne informacije , poslovne usluge i konsultacije na jednom mjestu.

Glavni cilj „One stop shop” kancelarija je da potencijalni investitor koji pokaže interesovanje za ulaganje na određenom području,na jednom mjestu pribavi sve potrebne informacije neophodne za početak poslovanja, kao i da privuče potencijalne investitore i da učini sve da se investitori odluče ulagati u BEAR području.
Šef Odsjeka za razvoj u Opštinskoj upravi Teslić, Dragan Mišić, rekao je da „One stop shop” kancelarija u Tesliću nosi naziv „Centar za podršku privredi”.

„Pored fizičkog opremanja kancelarije, izvršena je obuka službenika za rad sa investitorima, koji su ranije imali druga zaduženja, a sada rade sa investitorima. Takođe, provedene su i druge aktivnosti koje se odnose na sam rad Kancelarije, a konkretno riječ je o izradi vodiča koji precizira načine izdavanja dozvola, dostupne mehanizme podrške investitorima i sl. Osim toga, kreirana je i web stranica koja pruža sve informacije koje su značajne za jednog investitora. Takođe, uloga ovog Centra je da koordinira aktivnosti i sa drugim odjeljenjima u Opštinskoj upravi, a sve u cilju kako bi investitor mogao dobiti sve informacije na jednom mjestu.” – istakao je Mišić.

Izvor: Opština Teslić

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net