Sukob oko direktorske fotelje “trese” Teslić

0
1101

Ratko Markočević 18 godina je na čelu teslićkog Centra za socijalni rad. Htio je još jedan mandat, pa se ponovo prijavio na konkurs. Očekivao je da će, kao i do sada, biti izabran bez problema.

Podržala ga je i teslićka vlast, na čelu sa SDS-om. Ipak, iz Ministarstva zdravlja stigla mu je odbijenica. Njegov protivkandidat, Drago Ignjić, optužuje ga za nepotizam. U telefonskom razgovoru poručuje da je Markočević  u Centru bez konkursa zaposlio nekoliko članova porodice. Markočević odgovara – optužbe su neosnovane.

“Onaj ko je zaposlen, zaposlen je na zakonit način. Odmah da vam kažem da ja spadam u red porodice poginulog borca, i ako se neko i zaposli iz moje porodice, prije svega ima i taj status, i ispunjavao je određene uslove koji su zakonom propisani”, rekao je Ratko Markočević, v.d. direktora Centra za socijalni rad iz Teslića.

Ministar zdravlja, Dragan Bogdanić, izbor direktora je osporio uz obrazloženje da je Markočević predugo na funkciji, ali i zbog Ignjićeve žalbe na odbačenu prijavu. SDS-ovci tvrde – ministar je prekršio zakon, jer broj mandata direktora nije ograničen. Uzvraćaju optužbama na adresu ministra i najavljuju tužbu.

“Ministar zdravlja, doktor Dragan Bogdanić, na ovaj način on nastavlja praksu privatnih političkih obračuna, zloupotrebljavajući svoju funkciju”, rekla je Branka Jotanović, šef kabineta načelnika Teslića.

SNSD-ovci staju u Bogdanićevu odbranu. Dosadašnji direktor, kažu, odavno krši zakon.

” Ja, kao odbornik skupštine opštine Teslić sam prethodne godine istakao problem što je Centar za socijalni rad pogrešno obračunavao naknade za zdravstvo, i po tom osnovu je opština Teslić oštećena za preko 900 hiljada maraka”, izjavio je Miodrag Lukić, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić.

Zbog odgovora koji je stigao iz Ministarstva, teslićka skupština još nije razmatrala imenovanje direktora Centra za socijalni rad. To će, tvrde, učiniti već na narednoj sjednici

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

IZVOR/ATV