”РАДЕ ПОПОВИЋ ЗА ПОБЈЕДУ”

0
2517
Фудбалери Минерала савладали су екипу Полета из Брода резултатом 2:1, у оквиру 14.кола Регионалне лиге ”Центар”.
У узбудљивом мечу одиграном по тмурном времену на Бањи Врућици, домаћин је уз доста муке савладао одличну екипу из Брода.
Тренер Јелић на овом сусрету није могао рачунати на Ђукарића и Човића који су повријеђени.
Прву такмичарску утакмицу овог прољећа наши играчи нису одиграли на задовољавајућем нивоу, али су ипак уписали три бода против врло неугодне екипе Полета, која се показала као квалитетан противник.
У првом полувремену видјели смо два поништена гола на обије стране. Гол Игора Јелића је поништен због офсајда, док су гости постигли гол директним ударцем након што је судија досудио индирект.
Покушавали су домаћи и након прекида , али ударци И.Јелића и М.Поповића одлазе преко гола.
Друго полувријеме је било доста динамичније у којем смо видјели и голове.
58.минут: Д.Човић сјајно шутира са преко 20 метара, његов ударац се одбија од пречку до Симића, којем није било да са три,четири метра савлада Благојевића за 1:0.
 
60.минут: Кратко је трајало славље домаћих, сјајну акцију ефектним голом крунише Ђурић за 1:1.
 
Наставио је наш тим офанзиву ка голу гостију, покушавали ударцима из даљине и соло акцијама , али није било рјешења за одбрану Полета. Ипак, двије минуте прије краја…
88.минут: Прекршај над Д.Поповићем на око 20 метара. Р.Поповић шутира брзо и хвата ”на спавању” одбрану и голмана гостију, лопта одлази у гол и резултат је 2:1. Најбољи појединац на утакмици Раде Поповић у потпуности је заслужио да буде тај који ће постићи одлучујући гол. Ово је био његов девети гол ове сезоне.
 
На крају ипак побједа којом је Минерал задржао прво мјесто са идентичним бројем бодова као и Слога из Дугог Поља. У наредном колу на Бању Врућицу долази Хајдук из Баткуше.
ФК ”Минерал”- ФК ”Полет 1926” Брод 2:1
Симић(58), Ђурић(60), Р.Поповић(88)
 
Минерал: Бајбић, Горановић(50’ Д.Човић), Д.Јелић, Н.Павловић(од 46’ Симић),  Јотановић, М.Поповић, Р.Поповић, В.Павловић, Перишић(од 65’ Д.Поповић), И.Јелић, Долић
 
Полет: Благојевић, Шапоњић, Зечевић, Дукић, Пиваш, Марјановић, Томичевић, Ђурић, Мишкић, Томичевић, Којић
Извор ФК “МИНЕРАЛ”